DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
15.10.2013 - DAN ZLATIH KNJIG - ZA ZAČETEK BRANJA V NOVEM ŠOLSKEM LETU
Dan zlatih knjig – za začetek branja v novem šolskem letu
 
Na Dan zlatih knjig, 17. septembra, v Občini Metlika že vrsto let začenjamo novo bralno sezono. Za branje spodbujamo predšolske otroke, šolarje in dijake srednje šole, zato v sodelovanju z vrtcem, šolami in Ljudsko knjižnico izvedemo bralni maraton, ki ga zaključimo v Tednu otroka z obiskom predšolskih otrok v Ljudski knjižnici.
Dijaki in dijakinje Srednje vzgojiteljske šole Metlika so učencem od 1. do 4. razreda Osnovnih šol Podzemelj in Suhor ob glasbi pripovedovali in dramatizirali znane pravljice. Učencem 1.,2. in 3. razreda OŠ Metlika pa je pravljice pripovedovala knjižničarka iz Ljudske knjižnice Metlika.
Učenci višjih razredov OŠ Metlika in Podzemelj so se pri urah slovenščine pogovarjali o knjigah, ki so jih prebrali in  ki so na njih pustile najgloblje vtise.
V Tednu otroka smo organizirali še igrico Ko bom velik…(s Stenom Vilarjem) in obisk Primoža Suhadolčana, ki je na izjemno zabaven način predstavil nekaj svojih knjig in še posebej zadnjo Lipko in Košorok. Najmlajšim otrokom, ki bodo letos brali za predšolsko bralno značko pa smo ob obisku Ljudske knjižnice poklonili zanimivi slikanici, darilo Društva bralna značka Slovenije – ZPMS. Te bodo dragocen zametek domače knjižnice za vsakega otroka, saj v naši občini ni prav veliko družin, ki bi lahko otrokom kupovale knjige. Prepričani smo, da bo tudi v letošnjem letu visok odstotek otrok in šolarjev  tekmovalo za bralno značko, saj se v naši občini ponašamo z najvišjim odstotkom zlatih bralcev v vsej Sloveniji (v šolskem letu 2012/13: 62%).
 
                                                                                  Odbor za bralno gibanje pri DPM Metlika
Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih