DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
23.8.2013 - Več kot 80 otrok na letovanjih - počitnice 2013

VEČ KOT 80 OTROK NA LETOVANJIH
 
Tudi letos smo prostovoljci Društva prijateljev mladine Metlika v sodelovanju s Športno zvezo za šolarje pripravili pester počitniški program.
Začeli smo z ustvarjalnimi delavnicami voščilnic za rojstne dneve. Izdelovali so jih za Društvo upokojencev Metlika, ki jih pošilja svojim članom, starejšim od 80 let za rojstne dneve, ker se marsikateri med njimi več ne morejo udeleževati organiziranih srečanj.
V okviru prireditev Pridi zvečer na grad smo organizirali ogled štirih brezplačnih filmskih predstav v metliškem kulturnem domu. Filme so izbrali mladi člani DPM Metlika, predvajali pa smo jih v juliju, vsako sredo dopoldne.
Za tiste, ki so preživljali počitnice doma, smo organizirali dva celodnevna kopalna izleta v Terme Čatež. Športna zveza pa je pripravila kolesarski izlet in nogometni turnir, ki so ga zaradi vročine in premajhnega števila nogometašev zamenjali z zabavnimi športnimi igrami na igrišču na Pungartu.
 
V sodelovanju z Občino Metlika smo organizirali priprave na izmenjavo otrok med pobratenimi občinami Metlika, Ronchi in Wagna. Letos je bila gostiteljica Wagna, kjer je devet dni letovalo, letos izjemoma zaradi velikega zanimanja, kar 13 otrok, ki so sami že ali še bodo gostili vrstnike iz občine Ronchi ali Wagna. Tudi letos sta bili z njimi dve spremljevalki. Vsi so se vrnili domov z nepozabnimi vtisi in številnimi novimi prijateljstvi z vrstniki iz pobratenih občin.
 
Poleg letovanja v okviru izmenjave otrok je uživalo počitnice na štirih lokacijah še 70 belokranjskih otrok, ki smo jih organizirali ob pomoči zbranih sredstev v različnih humanitarnih akcijah na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, Zvezi prijateljev mladine Slovenije (Pomežik soncu, Fiho…) in ob donaciji slovenske Zveze Rotary klubov Slovenije ob tesnem sodelovanju Rotary kluba Semič – Bela krajina.
 
V letovišču Soča nad Bovcem, kjer je Zveza Rotary klubov Slovenije v nekdanji podružnični šoli Soča prenovila in zelo funkcionalno uredila prostore za letovanje s spoznavanjem tega prelepega dela Slovenije, je šest dni letovalo 24 otrok iz vseh treh belokranjskih občin. 
V letovišču ZPM Ljubljana Moste Polje Zambratija blizu Savudrije je ob morju teden dni uživalo 17 otrok iz občine Metlika.
Za sedem dobrih nogometašev smo zagotovili udeležbo na šestdnevnem nogometnem taboru, ki ga je organizirala Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje v Kranjski gori, kjer so se mladi srečali z nogometaši iz znanih slovenskih klubov.
Še posebej smo se razveselili povabila ZPM Moste Polje na Vesele angleške počitnice v njihovi vili v Kranjski gori za 20 otrok, ki jim njihove družine česa tako lepega in koristnega ne bi mogle omogočiti.
Poleg tega pa smo razveselili še učenko iz OŠ Metlika in dijaka iz srednje šole Metlika z izletom v Brusel tudi na povabilo ZPM Moste Polje v okviru projekta Evropa in mladi, ki ga že vrsto let izvajajo za nadarjene učence oziroma dijake, ki jim njihove družine tega ne bi mogle omogočiti.
 
Veseli smo, da smo letos lahko številnim mladim tako ali drugače omogočili preživeti nekaj nepozabnih počitniških dni v Metliki, različnih krajih Slovenije in celo v tujini.
 
Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali pri nastajanju in uresničevanju počitniškega programa. Dragi šolarji, vam pa želimo čim bolj zanimivo in uspešno novo šolsko leto in čim več sodelovanja v prostovoljskih akcijah našega društva, ki vas bodo povezovale in lepšale medsebojne odnose.
 
 
                                                                                  Društvo prijateljev mladine Metlika
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih