DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
1.7.2024 - DESETIČ V OTROŠKEM NASELJU NEREZINE


Pred desetimi leti je Zveza prijateljev mladine Krško ponudila Društvu prijateljev mladine Metlika letovanje za starejše v njihovem otroškem naselju Nerezine v pred sezoni, ko ga še niso zasedli šolarji. Zaradi kratkega prijavnega roka, se nas je odzvalo prvo leto le 17. Zanimanje za to počitnikovanje je iz leta v leto raslo in vsako leto je bila naša skupina vse večja. Na razpis so se prijavljali v glavnem upokojenci iz Društva prijateljev mladine in Društva upokojencev iz Metlike ter iz Društva šola zdravja iz vseh treh belokranjskih občin, ki so poskrbeli, da smo vsako jutro ob morju redno izvajali tudi program po Metodi tisoč gibov avtorja Nikolaja Grishina. Letos nas je iz Bele krajine v naselju Bučanje letovalo 57. Poleg nas so bili v desetih letih gostje v naselju tudi mladi iz Kranja, mladi gasilci iz Krškega in posamezne manjše skupine mladih iz različnih krajev. S svojo mladostjo so popestrili dneve v naselju, vnesli živahnost, a so bili vedno prijetna mlada družba.
Letos smo bili zelo veseli, da so nas povabili na dva njihova večera, ki so jih ustvarili s svojimi mentorji. V eni od predstav smo se celo vključili v zaključni del, česar so se zelo razveselili. Tako smo navezali stike in škoda je, da so skupni dnevi kar prehitro minili, za gotovo pa je bil to majhen kamenček k medgeneracijskemu sožitju za vse tiste, ki so to začutili v svojem srcu.
Hvaležni smo ZPM Krško za sodelovanje in priložnost za letovanje v njihovem naselju, kjer smo bili letos gostje že deseto leto in še posebej organizatorici letovanja v Bučanju naši prijateljici Vidi Ban.


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih