DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
1.7.2024 - ZAKLJUČEK BRALNE SEZONE Z ZLATIMI BRALCI


 
Društvo prijateljev mladine Metlika vsako šolsko leto uspešno povezuje in usklajuje programe za bralno značko v Občini Metlika.
Tudi letos smo v mesecu juniju namenili posebno pozornost zlatim bralcem, to so učenci, ki so v osnovni šoli devet let zapored osvojili bralno značko. Letos jih je bilo v naši občini 35, kar pomeni 56% vseh devetošolcev (to je odstotek med najvišjimi v slovenskih občinah).
Še pred zaključkom šolskega leta smo organizirali srečanje z njimi in jim podelili knjige Mali črv Oto in druga golazen, darilo Društva bralna značka Slovenije-ZPMS. Poleg vsakoletnega rednega priznanja za bralno značko,  so prejeli posebno priznanje za devetletno branje. Naše društvo pa jih je s pomočjo svojih sponzorjev nagradilo še z enodnevno, brezplačno ekskurzijo v Gardaland. Zahvaljujemo se tudi Osnovni šoli Metlika in Osnovni šoli Podzemelj ter vsem mentorjem, ki so mlade vodili in jim pomagali, da so osvojili posamezne bralne značke. Lepa hvala spremljevalcem na ekskurziji v Gardaland in še posebej našim sponzorjem, brez katerih ne bi mogli uresničiti našega načrta. Zlatim bralcem pa želimo veliko uspehov na novi poti.


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih