DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
17.5.2024 - REGIJSKA ZAKLJUČNA PRIREDITEV NATEČAJA EVŠ - 15.5.2024

Veseli smo, da so v natečaju EVŠ 2023/2024, z naslovom DOBRO SE Z DOBRIM VRAČA, sodelovale vse belokranjske osnovne šole s podružnicami, 1 vrtec, Gimnazija Črnomelj in Srednja vzgojiteljska šola iz Novega mesta. Na šolah so izbrali za regijski nivo 219 izdelkov, ki jih je ustvarilo  211 avtorjev ob pomoči 68 mentorjev. Ocenjevalne komisije DPM Metlika pa  so izmed teh izbrale za državni nivo 59 del z literarnega, likovnega, video,  fotografskega in ustvarjalnega področja.   
Prav zaradi te velike odzivnosti šol smo tudi letos organizirali regijsko zaključno prireditev za Belo krajino, ki je bila vsako leto zelo dobro obiskana. Gostitelj je bila tokrat Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj, ki je poskrbela za postavitev razstave likovnih in fotografskih del, uvrščenih na državni nivo in za scenarij izjemno kvalitetnega kulturnega programa, v katerem so sodelovali šolarji iz vseh sodelujočih šol.
 
Mladim avtorjem so podpredsednik ZPMS Uroš Brezovšek, generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna, predsednica DPM Metlika Alenka Muc in koordinatorica natečaja EVŠ za Belo krajino Vladka Škof podelili priznanja za sodelovanje na regijskem in državnem nivoju, mentorjem za mentorsko delo v natečaju. Vsi pa so dobili tudi simbolične nagrade v spomin na ta dogodek. Vse prisotne sta pozdravila in pohvalila namestnica ravnatelja Bernarda Starašinič in podžupan Občine Črnomelj Jaka Birkelbach.
Iz srca hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali, pomagali in prispevali pri izvedbi natečaja EVŠ na šolskem, regijskem in državnem nivoju, pri pripravi in izvedbi zaključne prireditve in še posebej Osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj, ki je vse to dogajanje uspešno povezala in strnila v prireditev, ki nam bo ostala še dolgo v lepem spominu in v spodbudo za nadaljnje sodelovanje v tem zanimivem in koristnem natečaju Evropa v šoli.<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih