DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
14.5.2024 - ZAKLJUČNA PRIREDITEV NATEČAJA EVŠ V CELJU


V sredo, 8. maja, so se učenci in dijaki belokranjskih šol, katerih dela so bila uvrščena na državni nivo natečaja Evropa v šoli, udeležili nacionalne zaključne prireditve likovnega in ustvarjalnega natečaja v Celju, ki ga je za belokranjske šole organiziralo Društvo prijateljev mladine Metlika.
OŠ Belokranjskega odreda Semič
Med številnimi deli učencev, ki so ustvarjali na temo Dobro se z dobrim vrača, je veččlanska komisija na državni nivo izbrala dela, ki so jih ustvarili naslednji učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič: Zoja Draganić, Olivija Petric, Tjaša Hudak, Nuša Simonič, Matic Marentič, Jure Požek, Maša Žnidaršič in Ana Požek.
Zoja Draganić je na likovnem področju prejela priznanje za 1. mesto na državnem nivoju, Olivija Petric priznanje za 2. mesto na državnem nivoju na literarnem področju, obe pod mentorstvom Nuše Moškun in Klavdije Ivančič ter Ana Požek, ki je na video natečaju med osnovnimi in srednjimi šolami osvojila 1. mesto pod mentorstvom Mihe Henigsmana.
Izjemen uspeh semiških učencev potrjuje, da se poleg nedvomnih talentov v njih razvija zavedanje o pomenu dobrih del med soljudmi, obenem pa si želijo, da slogan Dobro se z dobrim vrača postane popotnica v vsakdanjem življenju.
Srednja šola Črnomelj
Tudi Srednja šola Črnomelj je sodelovala na likovnem in ustvarjalnem natečaju Evropa v šoli. Na državno raven so se uvrstile dijakinje Ada Lozar, Karlina Štrucelj in Rebeka Adamič, ki so nagrade in priznanja prav tako prejele v Celjskem domu. Dijakinja Karlina Štrucelj je prejela tudi priznanje in nagrado za osvojeno 3. mesto v državi na ustvarjalnem natečaju.
Metliški učenci po tri priznanja v Celje
Na likovnem in literarnem natečaju natečaju Evropa v šoli so uspešno ustvarjali tudi učenci OŠ Metlika. Skupno so ustvarili kar 210 del, 25 pa jih je bilo izbranih in poslanih na regijski nivo. Na zaključni prireditvi v Celju so najuspešnejši učenci prejeli priznanja in nagrade za 1., 2. in 3. mesto na državnem nivoju za posamezne stopnje na različnih področjih natečaja. Njihova dela so bila odlično uvrščena, saj so osvojili kar dve prvi in eno drugo mesto.
Na likovnem natečaju je David Jakljevič (3. c, mentorica Maja Kočevar) z delom »Neustrašni gasilec rešuje življenja« prejel priznanje za 2. mesto v prvi triadi, Tia Kapušin (5. a, mentorica Tanja Vraničar) pa 1. mesto v drugi triadi z naslovom dela »V poplavi dobrih ljudi«.
Na literarnem natečaju je Jernej Dragovan (4. c, mentorica Emilija Klopčič) prejel priznanje za 1. mesto v drugi triadi z naslovom »Dobro se z dobrim vrača«.
Nagradni izlet v Celje so prejeli še naslednji učenci, katerih dela so bila izbrana na državni nivo. Na literarnem natečaju: David Strahinić (2. b), Iva Pezdirec (3. a), Tina Pečarič (5. c), Hana Režek (6. b). Na likovnem natečaju: Enej Matkovič (5. a), Vito Per (7. b), Ema Ribarić (8. a).
OŠ Stari trg ob Kolpi
Na likovnem in literarnem natečaju Evropa v šoli sta sodelovali tako OŠ Stari trg ob Kolpi kot VVE OŠ Stari trg ob Kolpi. Na likovnem natečaju se je na državno raven uvrstil najmlajši ustvarjalec iz VVE OŠ Stari trg ob Kolpi, Urban Hrovatin pod mentorstvom Andreje Svetič. Prav tako sta se na likovnem natečaju uvrstili na državno raven učenki OŠ Stari trg ob Kolpi, Ema Hrovatin in Neža Mihelič pod mentorstvom Ajde Skrbinšek. Na literarnem natečaju pa se je na državno raven uvrstila učenka Nina Vukelić pod mentorstvom Marije Volf.
https://www.radio-odeon.com/novice/izjemen-uspeh-na-drzavnem-natecaju/

https://vaskanal.com/novice-16-maj-2024/


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih