DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
15.2.2024 - V METLIKI OHRANJAJO PUSTNE OBIČAJE

Tudi letos so maškare do zadnjega kotička zapolnile Trg svobode v Metliki. Že dopoldne so  nekatere naličili v Mladinskem centru, ki so po tem vabile na popoldansko otroško pustno povorko.
Po metliških ulicah je bilo živahno, iz vseh strani so prihajale maske in ob 15. uri je bila ploščad pri Gali že skoraj premajhna za tako veliko število zbranih mask, ki so prišle kljub neobetavni vremenski napovedi. Uvodni pustni pozdrav in že se je razvila dolga in zanimiva pustna povorka različnih domiselnih mask. Domačim so se pridružili tudi gostje iz okoliških krajev iz vseh treh belokranjskih občin. Z Mestno godbo Metlika  na čelu se je vila ta pisana parada peš in na vozilih, ob skrbnem varovanju domačih gasilcev  po metliških ulicah do Trga svobode, kjer se je razvilo pravo pustno rajanje. Vsaka maska oziroma skupina mask, teh je bilo manj, kot smo pričakovali, se je predstavljala   po svoje s poudarkom na aktualnih dogodkih današnjega časa. Vsaka otroška maska je dobila pustni krof.
Ocenjevalna komisija je imela zelo težko nalogo, saj je morala izmed te pisane množice izbrati najboljše maske, ki so bile tudi nagrajene.
Na stojnicah so članice Društva kmečkih žena ponujale tople napitke, prostovoljci in mladi člani Društva prijateljev mladine so delili  krofe in poskrbeli za bogat srečelov, otroci so uživali  v napihljivih gradovih, drugi pa so se veselo zabavali.
Žal nam je ponagajalo vreme in še preden  se je razvilo pravo rajanje ob glasbi  z animatorko, je začelo deževati in trg se je kmalu izpraznil.
Organizatorja te odmevne prireditve, Društvo prijateljev mladine Metlika in KUD Gadja zalega se prisrčno zahvaljujeva  vsem, ki ste kakorkoli sodelovali in pomagali pri pripravah in izvedbi tega že tradicionalnega in vsako leto bolj odmevnega ter zanimivega pustovanja. Še posebej se
zahvaljujemo mladim članom in simpatizerjem Društva prijateljev mladine Metlika; vsem prostovoljcem, Mestni skupnosti Metlika; CGP Novo mesto in njihovi enoti Črnomelj; Ministrstvu RS za infrastrukturo; Občini  in  Upravni enoti Metlika, Policijski postaji; Zdravstvenemu domu in Rdečemu križu Metlika, Upravnemu odboru trgovsko poslovnega centra; Komunali Metlika; Prostovoljnemu gasilskemu društvu ter Mestni  godbi Metlika in našim nepogrešivim sponzorjima.

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih