DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
25.7.2023 - PO TREH "KORONSKIH" LETIH ZOPET IZMENJAVA OTROK

Po treh letih, ki jih je po vsem svetu zaznamovala korona, smo zopet organizirali
izmenjavo otrok iz pobratenih občin Metlika, Ronchi in Wagna letos, 49. leto v metliški občini.
 V tem času so se spreminjale vsebine, dolžina in izvedba vsakoletnih izmenjav.
Društvo prijateljev mladine Metlika izvaja program izmenjav v dogovoru in sodelovanju z  Občino Metlika od leta 1983.
Letos smo se med občinami dogovorili za nekatere temeljne spremembe. Izmenjava je potekala le štiri dni (od 10. do 13. julija), otroci pa niso bivali pri družinah, kot v preteklih letih, ampak v počitniških hiškah kampa v Podzemlju, ob Kolpi. Iz vsake občine je bilo predvidenih 10 otrok z dvema spremljevalkama in večje število prostovoljcev, ki so sodelovali v izvedbi programa.
V teh štirih dneh so spoznavali utrip življenja v mestu in Občini Metlika ter  Beli krajini. Poleg vsakodnevnega popoldanskega kopanja v naši topli reki Kolpi pa smo jim ponudili adrenalinski park, športne in zabavne dejavnosti, veselo druženje ob glasbi, petju in belokranjskih plesih ter druge etnološke in naravne posebnosti ter lepote Bele krajine.
V Metliki jih je v občinskih prostorih sprejela županja, Martina Legan Janžekovič, ki jim je na kratko predstavila našo občino, Za tem so si ogledali Belokranjski muzej, pred vasjo Otok spominsko letalo iz druge svetovne vojne, v Rosalnicah pa so se v Hiši dobrega kruha navdušili in spekli vsak svojo belokranjsko pogačo.
Zadnji dan so obiskali še šolo Brihtna buča na Radovici in zaključili skupaj s starši metliških otrok, našimi prostovoljci ter gosti s piknikom in programom pri planinski koči na Krašnjem vrhu. Čeprav v kratkem času, so se otroci treh dežel med seboj dodobra spoznali, se spoprijateljili ter pripravili zanimiv in prisrčen program.
Ob koncu sta se vsem, tako ali drugače sodelujočim v letošnji izmenjavi,  zahvalili predsednica Društva prijateljev mladine Metlika, Alenka Muc in metliška županja, Martina Legan Janžekovič, ki jih je pospremila na pot s prijaznimi pozdravi in željo, da bi ohranjali prijateljstvo med tremi mesti iz treh držav in da bi prav mladi to dolgoletno tradicijo prenašali na naslednje rodove.


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih