DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
15.5.2023 - ZAKLJUČNA REGIJSKA PRIREDITEV NATEČAJA EVŠ 2022/2023

Letošnja zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli je potekala 11. maja na Osnovni šoli Podzemelj. Natečaj je letos potekal pod naslovom Vzgoja za mir, navezuje pa se na 16. cilj trajnostnega razvoja - mir, pravičnost in močne institucije. Na natečaj so se odzvale vse belokranjske osnovne šole s podružnicami, srednja vzgojiteljska šola iz Novega mesta in prvič tudi vrtec iz Starega trga ob Kolpi.
Namen natečaja je, da mladi s pridobivanjem novih znanj in vedenj ter kritičnim odnosom do dogajanj v ožjem in širšem okolju prispevajo k razvijanju ustvarjalnosti, zmožnosti samostojnega, kritičnega mišljenja in presojanja. Poleg tega je cilj natečaja tudi spodbujanje doživljanja ter izražanja na različnih področjih umetnostnih zvrsti.
Vsi udeleženci natečaja so na zaključni prireditvi v Podzemlju prejeli priznanja za sodelovanje na regijskem nivoju, avtorji izbranih del za državni nivo za sodelovanje na državnem nivoju, mentorji pa za mentorsko delo. Iz naše regije je na državnem nivoju nagrajenih kar 12 mladih ustvarjalcev. Nagrajencem in njihovim mentorjem so priznanja podelili predsednica Društva prijateljev mladine (DPM) Metlika Alenka Muc, podpredsednica DPM Metlika Vladimira Škof, predsednica Zveze prijateljev mladine (ZPM) Slovenija Darja Groznik ter podpredsednik ZPM Uroš Brezovšek.
Prisotne je nagovorila metliška županja Martina Legan Janžekovič. Program zaključne prireditve, ki sta jo spretno povezovala Eva in Ian, so šole popestrile s svojimi točkami: folkloro, igranjem na citre, pevsko točko in deklamacijo. Ob koncu prireditve so si obiskovalci lahko ogledali tudi razstavo nagrajenih del.
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih