DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
8.12.2022 - UTRINKI DECEMBERSKIH DOGODKOV

V Veselem decembru se je v Občini Metlika za otroke zvrstilo več kot 26 različnih dogodkov, ki so jih pripravili različni organizatorji.
Društvo prijateljev mladine Metlika je podarilo otrokom lutkovno igrico Postanimo prijatelji, več ustvarjalnih delavnic za novoletne voščilnice in novoletne aranžmaje, medgeneracijsko uro družabnih iger, tri predstave Zaplešimo v novo leto s plesalci iz Plesnega studia Novo mesto ter poskrbelo za prihod Dedka Mraza z animacijskim programom in obdaritvijo predšolskih otrok z enakimi darili in razveselilo vse šolarje s sladkim presenečenjem.
Otroke iz socialno šibkih družin so razveselili Trije zimski botri in nekateri sponzorji v organizaciji ZPMS in ZPM Moste Polje.
Najbolj obiskano in največ pozornosti pa je pritegnilo otroško drsališče, ki je bilo v Metliki prvič  organizirano pred metliškim gradom, od 16. decembra do konca leta. V tem času je žarelo praznično okrašeno metliško staro mestno jedro, kjer pod večer ni bilo mogoče najti parkirnega prostora.Lutkovna predstava Postanimo prijatelji

7. decembra 2022 so si predšolski otroci in učenci prve triade ogledali lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Sevnica Postanimo prijatelji.
Volk, ki je bil osamljen je pogrešai prijatelji in so mu trije prašiči postali prijatelji. Vsi skupaj so veseli in srečni plesali okrog smrečice in peli Zimaa zima bela.


Skozi december so se vrstile delavnice novoletnih voščilnic, aranžmajev, družabnih iger...

Zaplešimo v Novo leto

23. decembra so učenci na Osnovni šoli Metlika in Osnovni šoli Podzemelj za zadnji dan pred počitnicami 
uživali v prazničnem vzdušju. Zbrali so se v telovadnici, ki je sledil ples pod vodstvom Plesnega studia Novo mesto.
Za vsakega učenca, pa smo pripravili sladko presenečenje.
Zaželeli smo vsem vse dobro v prihajajočem letu. 


Dedek Mraz prihaja

Obdarovanje predšolskih dotrok z enotnimi darili za vse smo organizirali 26. decembra 2022 s petimi predstavami.
Začeli smo v Gradcu, potem smo imeli tri predstave v Metliki in popoldanako prireditev še na Suhorju.
Skupaj smo obdarovali 350 otrok.


Trije Zimski Botri
Tudi letos smo z akcijo Trije zimskih botrov uspeli obdariti 175 belokranjskih otrok in jim pričarali iskrice sreče v njhovimi srci.
Živahno v Metliki

Najbolj obiskano in največ pozornosti pa je pritegnilo otroško drsališče, ki je bilo v Metliki prvič  organizirano pred metliškim gradom, od 16. decembra do konca leta. V tem času je žarelo praznično okrašeno metliško staro mestno jedro, kjer pod večer ni bilo mogoče najti parkirnega prostora.
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih