DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
27.10.2022 - 24. PROMETNI KVIZ NA CESTI NIKDAR NISI SAM

Društvo prijateljev mladine in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu sta danes v Kulturnem domu Metlika priredila že tradicionalni 24. prometni kviz z naslovom »Na cesti nikdar nisi sam«. Vse prisotne je najprej pozdravil župan, Darko Zevnik, ki je pohvalil organizatorje, ki si s kvizom prizadevajo za večjo varnost otrok v cestnem prometu. Kviza se je udeležila tudi dr. Irena Janžekovič Žmauc iz Javne agencije za varnost prometa, ki je tekmovalcem namenila nekaj spodbudnih besed. Nato jih je pozdravil še predstavnik SPV Občine Metlika.

 
Na kvizu so se v znanju s področja prometa pomerili učenci 6. razredov OŠ Metlika (6. a, 6. b in 6. c razred) in OŠ Podzemelj. V strogi komisiji, ki je točkovala znanje učencev, sta bila policista iz Policijske postaje Metlika in predstavnik ZŠAM Bela Krajina. Policist je vsem učencem na odru in v dvorani lepo pojasnil tudi pravilne odgovore, če tega niso storili že dobro pripravljeni tekmovalci. Simbolne nagrade za tekmovalce kviza so prispevali AVP, SPV Občine Metlika in Društvo prijateljev mladine Metlika.
 
Učenci so pokazali zelo dobro znanje s področja prometa. Izzid točk je bil tesen.

Rezultati:
  1. mesto: ekipa 6 c  OŠ Metlika: Nejc Mužar, Maj Papič, Maks Šetinc
  2. mesto: ekipa 6 a OŠ Metlika: Val Slana, Zarja Kavčič, Sara Radoš
  3. mesto: ekipa 6 r OŠ Podzemelj:Ian Durini, Tim Špehar, Gloria Plesec
  4. mesto: ekipa 6 b OŠ Metlika: Vito Per, Špela Ogulin, Nea Gašperi

Čestitke tekmovalcem je izrekla podpredsednica DPM Metlika,  Vladimira Škof in predstavnik SPV Občine Metlika, Rajko Žunič, ki si s takšnimi in drugimi preventivnimi aktivnostmi prizadevajo za večjo varnost vseh udeležencev v prometu.

Zahvaljujemo se vsem, saj so omogočili bogate nagrade ter medalje in pokale za vsako ekipo, glede na doseženo mesto.
 
Prireditev so omogočili Društvo prijateljev mladine Metlika, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika, Javna agencija za varnost prometa SPV Ljubljana, Osnovna šola Metlika, Osnovna šola Podzemelj, Policijska postaja Metlika, Združenje šoferjev in avtomehanikov Bela krajina.
Priloge
- - VABILO na prometni kviz - 2022.doc
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih