DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
1.7.2022 - ZA NAMI JE USPEŠNO ŠOLSKO BRALNO LETO

Društvo prijateljev mladine Metlika sistematično spodbuja več in boljše branje naše mladine od predšolskega obdobja naprej. Zato že vrsto let uspešno sodelujemo in usklajujemo programe branja za bralno značko z Otroškim vrtcem, Ljudsko knjižnico in osnovnimi šolami iz naše občine.

 
Za nami je zopet uspešno bralno šolsko leto 2021-2022. Že v septembru smo skupaj načrtovali dogodke skozi vse šolsko leto v otroškem vrtcu in osnovnih šolah za razvijanje bralnega gibanja. Bralno leto smo zaključili s predstavo Pika Nogavička in gusar Val – potovanje na otok zakladov za predšolske otroke in prvo triado, učence druge in tretje triade pa je obiskala
igralka, pisateljica in pesnica Nataša Konc Lorenzutti, ki jih je navdušila s pripovedovanjem o nastajanju svojih knjig.
 
V tem šolskem letu je v naši občini osvojilo predšolsko bralno značko 75  otrok, na osnovnih šolah pa 502 učenca oziroma 72 % vseh osnovnošolcev. Veseli smo, da imamo letos, kljub »koronskim« omejitvam, 36 ZLATIH BRALCEV, kar je 49,5 % vseh devetošolcev (to je najvišji odstotek ali vsaj med najvišji med slovenskimi občinami).                                                                                                                                                                                                                                                  
ZLATIM BRALCEM, to so učenci, ki so vsako leto osvojili bralno značko v osnovni šoli, smo podelili knjigo Damjana Šinigoja Kjer veter spi – darilo Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS in posebno priznanje za devetletno zvestobo bralni znački. Društvo prijateljev mladine Metlika pa jih je s pomočjo svojih sponzorjev nagradilo z enodnevno ekskurzijo v Gardaland.
Zaradi »korone« nagradnega izleta že dve leti nismo mogli organizirati, zato smo 7. maja 2022 poleg letošnjih peljali v Gardaland ZLATE BRALCE tudi iz prejšnjih dveh šolskih let. Tako smo letos razveselili z izletom kar tri generacije zlatih bralcev.
 
Vse aktivnosti za spodbujanje branja in bralnih navad že od predšolske stopnje naprej nam uspeva uresničiti le z odličnim sodelovanjem otroškega vrtca, osnovnih šol, Ljudske knjižnice, naših prostovoljcev in nepogrešljivih sponzorjev. Zato se vsem prisrčno zahvaljujemo.

Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih