DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
4.5.2022 - VLADKI ŠKOF OB 60 - LETNICI BRALNE ZNAČKE ČASTNO ČLANSTVO

S sklepno slovesnostjo v ljubljanskem Cankarjevem domu se je včeraj sklenilo zaznamovanje 60-letnice Bralne značke, ki je 1961 zaživela iz prepričanja, da je branje nujno potrebno za rast in duhovni razvoj. Na slovesnosti, ki so jo naslovili po Šinigojevem romanu Kjer veter spi, so podelili tudi častna članstva in priznanja najzaslužnejšim soustvarjalcem gibanja.
Častno članstvo so podelili tudi Vladimiri Škof, dolgoletni predsednici Društva prijateljev mladine Metlika, za izjemne zasluge pri razvoju in delovanju Bralne značke. Kot so zapisali v obrazložitvi, je Vladka Škof najboljši primer predane mentorice v različnih vlogah. Najprej je bila učiteljica razrednega pouka, nadaljevala kot pedagoška svetovalka za razredni pouk, nazadnje pa je kot prostovoljna predsednica Društva prijateljev mladine Metlika še posebej skrbela za motivacijo mladih bralcev. Je redka, če ne edina, ki vsa leta spremlja gibanje Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, so še zapisali.
Na prireditvi so med drugim sodelovali predsednik republike Borut Pahor, tržaški pesnik in predsednik Društva Bralna značka Marko Kravos ter Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, v okviru katere Bralna značka deluje kot eden od nacionalnih programov.


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih