DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
9.4.2022 - OBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT SPET V ŽIVO

 
V prenovljeni občinski sejni sobi se je 23. marca 2022 zbralo na 32. občinskem otroškem parlamentu 20 izvoljenih delegatov iz OŠ Metlika in OŠ Podzemelj z mentoricama Barbaro Forstner in Petro Orož.
Poleg njih so bili prisotni še: Darko Zevnik – župan Občine Metlika in Barbara Vraničar strokovna sodelavka Občine Metlika., Željka Janjac - ravnateljica OŠ Metlika, Vladka Škof - podpredsednica DPM in Jagoda Car - tajnica DPM Metlika,
 
Prisotne sta pozdravila in nagovorila župan Darko Zevnik in podpredsednica DPM Vladka Škof. Delo parlamenta so usmerjali člani delovnega predsedstva: Manca Mihelčič in Brina Papič iz OŠ Metlika ter Ema Urh iz OŠ Podzemelj. Tema letošnjega otroškega parlamenta je bila Moja poklicna prihodnost.
V zanimivi in izčrpni razpravi so se osnovnošolci dotaknili poti do izbranega poklica, pričakovanja in možnosti dostopanja do informacij o različnih poklicih, spregovorili so o poklicih, ki izginjajo in o tistih, ki se na novo porajajo zaradi razvoja tehnologije in sprememb v družbi, o možnostih izobraževanja v Sloveniji, Evropi in svetu ter o vplivu Covida-19 na izbiro poklica. Kljub njihovi mladosti razmišljajo zelo zrelo in poglobljeno.
V razpravi so poudarili, »da ni vedno lahko izbrati pravi poklic, da pa je treba izbrati področje, ki te veseli, da se ob opravljanju poklica tudi zabavaš in ob uspehih uživaš. Treba je izbrati šolo, ki te pripelje do izbranega poklica, tudi če drugi rečejo, da te šole ne boš nikoli naredil, saj se z voljo in trudom veliko doseže. «
.  
Za delegata na regijskem otroškem parlamentu, ki bo 29. marca 2022, v Novem mestu, sta bili izvoljeni  Sarah Kostelec iz OŠ Metlika in Leja Kambič iz OŠ Podzemelj. Na regijskem parlamentu pa je bila med 10 delegati dolenjske regije izvoljena za Nacionalni otroški parlament Leja Kambič.

Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih