DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
14.1.2022 - VESELI DECEMBER V METLIKI V SKLADU Z NAVODILI NIJZ

Veseli december je mesec, ki se ga vsi veselimo in željno pričakujemo, a zadnji dve leti nam je »korona virus« zagrenil najlepše želje in sanje. Tudi v Društvu prijateljev  mladine Metlika nam je prekrižal oziroma spremenil načrtovane dejavnosti. Kljub negotovi in zdravstveno zahtevni situaciji širjenja bolezni smo se odločili, da bomo našim otrokom polepšali ta negotovi čas. V sodelovanju z vrtcem, šolami, Ljudsko knjižnico in Belokranjskim muzejem smo pripravili, sicer okrnjen in navodilom NIJZ prilagojen, program, ki je vsaj malo popestril pričakovanje novega leta. Na šolah, v vrtcu in muzeju so otroci v t. i. »mehurčkih« izdelovali novoletne voščilnice in novoletne okraske ter z njimi okrasili novoletno jelko pred pisarno društva, si ogledali razstavo in obiskali delavnico joge v Ljudski knjižnici, poslušali pravljice na daljavo, si ogledali več virtualnih gledaliških in filmskih predstav in tudi 3 filmske predstave na velikem platnu v kulturnem domu, na FB pa jih je nagovoril naš dedek Mraz. 15 otrokom iz socialno šibkih družin smo ob pomoči ZPMS in ZPM Moste omogočili božične počitnice v Kranjski gori, kjer jih je obiskal in obdaril dedek Mraz.
S pomočjo sponzorjev nam je uspelo, da je konec decembra predšolske otroke na Partizanskem trgu z enakimi darili pričakal in obdaril dedek Mraz. Srečanja z njim so se otroci še posebej razveselili. Za vse naše šolarje smo pripravili sladko presenečenje in za prvošolce še plišaste kužke, kar so jim razdelili v šolah.
Že oktobra smo se vključili v projekt Trije zimski botri, v okviru katerega je svoje želje v pismih zaupalo 180 otrok iz vseh belokranjskih vrtcev in osnovnih šol. Kar so napisali, da si želijo, so jim dobri možje tudi poslali. Otroci in starši iz socialno šibkih družin so bili izjemno presenečeni in hvale??ni. Za tiste, ki jih nismo mogli zajeti v ta projekt, smo dobili preko ZPM Moste še nekaj daril časnika Žurnal in od Zveze prijatelje mladine Slovenije in jim tako polepšali praznike.
Prisrčno se zahvaljujemo vsem in vsakemu posebej, ki ste kakorkoli prispevali k prazničnemu vzdušju, za doživetje in veselje naših najmlajših. Zahvaljujemo se medijem, ki ste spremljali in pomagali pri obveščanju in še posebej našim nepogrešljivim sponzorjem za dragoceno pomoč, brez katere ne bi zmogli razveseliti otrok s tako lepimi darili.
Za Veseli december 2021 so prispevali:
Metlika: Občina Metlika; Gostinstvo Janko Bračika s.p.; ANVIS inženirske storitve Anton Vraničar s.p.; Alu-K kovinoplastika proizvodnja stavbnega pohištva d.o.o.; Kovinska galanterija NBM-Magovac Biserka Čokeša s.p.; Cvetličarna Brinc Katja Brinc s.p.; Kamm Trade pakiranje d.o.o.; Klemen trgovina z usnjeno galanterijo Suhor d.o.o.; Frizerski salon  Branka Bračika Polak s.p.; PARTNER trgovsko in storitveno podjetje d.o.o.; EVROSTROJ CNC obdelava kovin d.o.o.; ZB za vrednote NOB; Rast računovodsko finančne storitve Metlika d.o.o.; Mercator d.d.-Gala; Spar d.d. - trgovina Metlika; Mestna skupnost Metlika; Montaža centr. in vod. inš. Nenad Janjac s.p.; BETI tekstilna industrija d.d.; IT TRADING informacijske tehnologije d.o.o.; S VOZNIK prevozništvo in storitve d.o.o.; ART D.O.O., Metlika; BON BON - Romana Vinski s.p.; Gostilna Budački – Josip Budački s.p.; Joe&Luca proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.; Fizioterapija Mužar – Andreja Mužar; PISANZOB, zobna tehnika, Mihaela Gregorčič s.p.; Avtoprevozništvo Damir Car s.p.; Gostinstvo Sodec Jadranka Sodec s.p.; KZ Metlika z.o.o.; Ivanka Rus; Božič vrh: SUNKER d.o.o. ; Črnomelj: Meja d.o.o.; Zobozdravstvo Muc zobozdravstvena dejavnost d.o.o.; Čurile: Vina Pečarič Pečarič Martin – dop. dejavnost; Drašiči: Avtoprevozništvo Škrinjar Uroš s.p.; Gradbena mehanizacija Marko Mavretič s.p.; Grosuplje: Don Don d.o.o.; Hrast pri Jugorju: Marjan Končar; Krasinec: Tiskarna »Kapušin« Branko Kapušin s.p.; Ljubljana: Marta Petkovič – odvetnica; BIRO BONUS d.o.o.; Zveza prijateljev mladine Slovenije; Lokvica: ITC kovinska oprema, inženiring d.o.o. ; Novo mesto: TPV GROUP d.o.o.; Otok: Ikebana Brinc, nepremičnine in investicije d.o.o.; Podzemelj: Lams proizvodnja, trgovina in kooperacija Podzemelj d.o.o.; Mesarstvo Podzemelj d.o.o.; Avtoprevozništvo Črnič Alojzij, s.p. ; Primostek: Knjigovodske storitve Ana Marija Matek s.p.; VIA studio video in audio produkcija Uroš Rastresen s.p.; Rosalnice: KOLPA d.o.o.; Bar "PRI TREH FARAH" Jože Kremesec s.p.; Suhor: Pitagora – inštrukcije Mateja Radkovič sp.; Trnovec: Računovodske storitve Klara Petric s.p.; Avto Pezdirc Toni Pezdirc s.p.
 
Želimo vam ZDRAVO, srečno, uspešno in prijazno leto 2022.
 
Društvo prijateljev mladine Metlika

Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih