DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
5.5.2021 - OBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT - TOKRAT VIRTUALNO


Kljub vedno novim koronskim ukrepom, ki jim je že kar težko slediti, poskušamo vsaj delno uresničevati programe našega društva, ob doslednem upoštevanju navodil NIJZ.
Zato smo letos prvič izvedli občinski OP preko spletne aplikacije ZOOM, na temo MOJA POKLICNA PRIHODNOST. Sodelovalo je 17 učencev – delegatov z mentoricama, župan Občine Metlika Darko Zevnik, ravnateljici OŠ Metlika in OŠ Podzemelj, predsednici sveta staršev obeh šol, predsednica, podpredsednica in tajnica DPM Metlika. Z nami je bila tudi predsednica DPM Mojca Marjetka Ferkolj Smolič, koordinatorica regijskega OP za Dolenjsko, ki nam je pomagala pri tehnični izvedbi virtualnega parlamenta. Po pozdravnih nagovorih predsednice društva Alenke Muc, župana Darka Zevnika, podpredsednice Vladke Škof in koordinatorice Marjete Ferkolj Smolič, je predsednica delovnega predsedstva  osmošolka Manca Mihelčič zelo dobro vodila razgovor o letošnji temi. Mladi delegati so v živahni razpravi spregovorili o tem, kaj pričakujejo in kaj je pomembno pri izbiri poklica, kakšne so poti do njega, kako se poklici spreminjajo, o možnostih pridobivanja znanja in dela v Evropi in svetu in kakšen vpliv ima lahko covid 19 na izbiro poklica. Posebej so poudarili, da je najpomembneje izbrati poklic oziroma področje, ki jih res pritegne, veseli in zanima, da bodo delo radi in  z veseljem opravljali, kar zagotavlja tudi uspeh in napredovanje.
Ob koncu so za regijski OP izvolili delegata Marka Kostelca iz OŠ Metlika in Zalo Gornik iz OŠ Podzemelj.
V delovnem predsedstvu regijskega OP pa bosta v skladu z vrstnim redom vodenja parlamenta sodelovala Manca Mihelčič in Luka Kozjan.
Za temo naslednjega NOP so predlagali Varovanje zemlje – varstvo narave.
PRIPIS:
Na regijskem OP je bil med sedmimi delegati za Nacionalni OP izvoljen učenec OŠ Metlika Marko Kostelec, kot novinarka pa je sodelovala Manca Mihelčič.


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih