DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
6.4.2021 - VIRTUALNI IZBOR - DO NAJBOLJŠIH

VIRTUALNI IZBOR -  DO NAJBOLJŠIH
  
Kljub razmeram, ki nam jih narekuje Covid19, želimo v danih možnostih in prilagojenih oblikah uresničiti vsaj nekaj programov našega društva. Med njimi je tudi natečaj Evropa v šoli, ki letos poteka na temo ČE KRUHEK PADE TI NA TLA, POBERI IN POLJUBI GA.
Veseli smo, da so tudi letos sodelovale vse belokranjske osnovne šole, gimnazija Črnomelj in Vzgojiteljska srednja šola iz Novega mesta - na likovnem, literarnem,  foto in  video področju. Čeprav smo se  odločili za elektronsko oddajanje del, smo po dogovorjenih pravilih prejeli na  DPM Metlika skupaj 209 del, ki jih je ustvarilo 210 avtorjev ob pomoči 88 mentorjev
 Tudi člani komisij, ki so bili nad nekaterimi deli zelo navdušeni, so letos prvič  virtualno izbrali najboljša izmed prispelih del. Za državni nivo so izbrali: 15 literarnih, 43 likovnih, 9 fotografskih in 2 video deli.
 
V komisiji za literarna dela so bile: Elizabeta Prus, prof. slovenščine in ravnateljica SŠ, Ksenija Khalil, kulturna delavka iz Črnomlja in Sonja Omerzel, upokojena učiteljica slovenščine;  za likovno, fotografsko in video področje pa so sestavljali komisijo: Robert Lozar, akademski slikar, slikar Mladen  Vukšinič, Branka Hauptman, upokojena ravnateljica vrtca in slikarka ter Uroš Strugar, profesor likovne umetnosti.
 
In sedaj z radovednostjo pričakujemo izbor del, nagrajenih na državnem nivoju.
Podelitev priznanj in nagrad za sodelovanje v letošnjem natečaju Evropa v šoli bomo prilagajali veljavnim navodilom NIJZ v  Sloveniji.
 
Avtorji in njihovi mentorji si zaslužijo res vso pohvalo, ker so vztrajali kljub okoliščinam, ki nam tokrat žal niso ravno naklonjene.
 
Lepa hvala vsem, ki ste nam pri izvajanju natečaja doslej kakorkoli pomagali.                                             
 
Koordinatorica natečaja EVŠ za Belo krajino
Vladimira Škof


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih