DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
28.12.2020 - DEDEK MRAZ JE OBDARIL PREDŠOLSKE OTROKE
ŽIVAHEN VESELI DECEMBER

Kljub omejitvam, ki jim ni bilo videti konca, je bilo pri nas živahno tudi v Veselem decembru. Zaradi ukrepov smo, žal, morali opustiti številne dogodke, ki smo jih že po tradiciji pripravljali v tem času. Nikakor pa nismo mogli prikrajšati otrok še za srečanje z Dedkom Mrazom v živo. Obdaril je vse predšolske otroke, od enega leta starosti do vstopa v šolo z enakimi darili. Pričakal jih je na trgu, kamor so jih starši pripeljali in vsakemu posebej s prijaznim pozdravom izročil darilo ob upoštevanju vseh veljavnih navodil. Seveda je bilo to srečanje drugačno, kot smo ga bili vajeni, a vseeno posebno   doživetje in radovedne male oči so se zaiskrile in rokice so še dolgo mahale v  pozdrav.
Povezali smo se tudi z Društvom Trije zimski botri in kar 150 otrok iz belokranjskih vrtcev in osnovnih šol iz socialno šibkih družin jim je zaupalo svoje želje. Ob sprejemu paketa je bilo presenečenje in veselje nepopisno. Prav tako so se neizmerno razveselili nekateri šolarji tudi daril Dedka Mraza iz Žurnala v sodelovanju z ZPM Moste.
Stiske v družinah se žal povečujejo, zato smo jim s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije pomagali poplačati položnice, podarili še nekaj računalnikov, hrane, čistil in higienskih pripomočkov. Poleg tega so bili hvaležni tudi za pogovore, nasvete pri iskanju rešitev za svoje težave.
Vsem, ki ste in so nam pomagali smo hvaležni, da smo lahko vsaj malo polepšali praznične dneve v decembru tistim, ki jim življenje ni naklonjeno.

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih