DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
5.6.2020 - KLJUB KORONA VIRUSU OSTALI ZVESTI BRALNI ZNAČKI

Zaključujemo šolsko leto 2019-2020 in z njim tudi Bralno značko, žal zaradi izrednih zdravstvenih razmer povsem drugače, kot smo si želeli in načrtovali. Veseli smo, da so učitelji kljub neljubim časom in izrednim okoliščinam spodbujali učence k branju, da so osvojili bralne značke, vsak na svojim nivoju. Saj smo prav ob učenju na daljavo vsi skupaj  dobili ponovno potrdilo, kako pomembno je razvijanje bralnih veščin in predvsem branja z razumevanjem za uspešno učenje in za samostojno pridobivanje znanja.
Nekateri učenci niso imeli možnosti, da bi z branjem končali pravočasno, zato so jim učiteljice dale možnost osvojiti bralno značko celo do drugega šolskega leta.
Žal nam je, da nam letos ni uspelo za naše mlade bralce organizirati zaključnih prireditev in tudi ne nagradnega izleta v Gardaland za Zlate bralce tako kot vsa leta doslej.
Zato smo v dogovoru z mladinskim pisateljem Primožem Suhadolčanom, da bo z nami v septembru, ob Dnevu zlatih knjig, ker ni mogel priti na obisk aprila. Srečanje z njim bo nagrada za branje v preteklem šolskem letu in uvod – spodbuda za branje v novi bralni sezoni.
Priznanje za osvojene bralne značke bodo razdelile razredničarke vsaka v svojem razredu še pred koncem šolskega leta. Posebno pozornost bomo posvetili najboljšim, zlatim bralcem, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko. Prejeli bodo redno priznanje za osvojeno bralno značko v 9. razredu, spominsko priznanje za devetletno zvestobo bralni znački, knjigo Pesmi iz galerije, darilo DBZS-ZPMS in upamo, da nam bo uspelo tudi zanje organizirati izlet v Gardaland, ko bo to mogoče.
 

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih