DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
7.4.2020 - ŠOLANJE NA DALJAVO


Koronavirus nam je bistveno spremenil življenje in posledično tudi delovanje našega društva.
Meseca marca 2020 se bomo še dolgo spominjali z grenkobo v srcu. Prvo žarišče koronavirusa v Sloveniji se je pojavilo prav v Metliki, čeprav tega sprva nismo mogli verjeti in ne sprejeti. Še vedno ostajamo pri vrhu lestvice prizadetih zaradi njega. Vsi občani se trudimo, občina, prostovoljci RK,  Dom starejših občanov, Zdravstveni dom in seveda naše šole, ki so se hitro prilagodile učenju na daljavo. Tak način dela zahteva veliko več dela, truda, iznajdljivosti učiteljev in seveda sodelovanja celih družin.
Še posebej težko je tam, kjer nimajo ustreznih računalnikov, tiskalnikov ipd in je potrebno naloge z navodili kopirati in pošiljati na dom in da ne govorimo o različnih možnostih domače pomoči in preverjanja takšnega učenja… .
Zelo hvaležni smo Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki nam je s pomočjo donatorjev namenila 10 računalnikov in Občini Metlika, kjer so poskrbeli za prevoz, da smo jih lahko vsaj nekaterim učencem po dogovoru s šolami še isti dan razdelili. Šole so zaprosile na Zavodu RS šolstvo za modeme za povezavo z internetom. Kljub temu smo v kontaktu z vsemi  belokranjskimi šolami ugotovili, da ostajajo še velike potrebe po ustreznih računalnikih, ki bi olajšali delo naših učencev.
Zato smo zelo hvaležni vsem, ki nam pomagate pri zagotavljanju enakih pogojev šolanja naših otrok. Vam, dragi šolarji pa želimo, da bi bili pri učenju na daljavo še bolj vztrajni kot doslej in čim bolj uspešni. Če mislite, da bi vam na Društvu prijateljev mladine Metlika lahko kakorkoli pomagali, nas pokličite na tel. številko  051 339 559  in potrudili se bomo, kolikor bo v naši moči
Ostanite zdravi in skupaj se potrudimo, da bodo kmalu prišli lepši časi.
Bodite lepo in vsem lep pozdrav.

 

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih