DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
6.3.2020 - 30. OBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

Občinski otroški parlament

Letos je potekal v sejni sobi Občine Metlika jubilejni 30. občinski otroški parlament, kjer se je zbralo 22 izvoljenih delegatk in delegatov - učencev iz OŠ Metlika in OŠ Podzemelj ter mentorici Simona Brodarič in Petra Orož. Vabilu k sodelovanju so se odzvali tudi župan Občine Metlika Darko Zevnik, ravnateljica OŠ Metlika Željka Janjac, direktorica Ljudske knjižnice Metlika Marta Strahinič, knjižničarka Katja Željko Pintar, upokojena direktorica  Ljudske knjižnice Metlika Anica Kopinič, Ines Rahija Dedič, predsednica sveta staršev na OŠ Podzemelj ter strokovna delavka za družbene dejavnosti Mateja Simonič. Organizatorja občinskega parlamenta - Društvo prijateljev mladine Metlika sta zastopali podpredsednica Vladka Škof in tajnica jagoda Car. Žal se niso odzvali vabilu predstavniki večjih metliških podjetij, ki bi lahko dopolnili razpravo še z vidika možnosti zaposlovanja po končani šoli in potrebi po določenih znanjih na posameznih področjih.
Tema letošnjega otroškega parlamenta, o kateri bo tekla beseda na otroških parlamentih dve leti, je Moja poklicna prihodnost.
Prisotne sta pozdravila in nagovorila župan Darko Zevnik in podpredsednica DPM Vladka Škof. Mladi parlamentarci so presenetili s svojimi samozavestnimi nastopi, zrelim, tudi kritičnim razmišljanjem, odprtostjo razprave, retoričnimi sposobnostmi in številnimi predlogi, povezanimi z izbiro poklica in dejavnostmi, povezanimi z njo predvsem na nivoju šole.
Za delegatki na regijskem otroškem parlamentu v Novem mestu sta bili izvoljeni:  Nina Gačnik iz OŠ Metlika in Lea Kambič iz OŠ Podzemelj.

 


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih