DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
2.3.2020 - PUSTNO RAJANJE V METLIKI 2020
 

Tudi letos sta Društvo prijateljev mladine Metlika in KUD Gadja zalega organizirala maškarado na pustno soboto. Dolga in zanimiva pustna povorka različnih mask, ki so se jim pridružile še maske iz sosednjih krajev,  se je vila po metliških ulicah z Mestno godbo Metlika na čelu - do Trga svobode.  Vsaka maska oziroma skupina mask se je predstavljala   po svoje s poudarkom na častitljivi 170 – letnici Mestne godbe Metlika in trenutnih  aktualnih družbenih dogodkih. 
Ocenjevalna komisija ni imela lahkega dela, ker je morala izbrati najizvirnejše otroške posamezne in skupinske maske, ki so bile nagrajene. Na stojnicah so članice Društva kmečkih žena ponujale napitke, prostovoljke DPM pa so delile pustne krofe. Otroci so se zabavali v napihljivih gradovih, drugi pa so veselo rajali z našo prostovoljko, animatorko Lauro ob glasbi Mihe Veseliča. Prostovoljci in mladi člani Društva prijateljev mladine Metlika so poskrbeli tudi za bogat srečelov.  
Zelo hvaležni smo vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali pri pripravah in izvedbi tega že tradicionalnega in vsako leto bolj zanimivega medgeneracijskega pustovanja, s katerim ohranjamo stare metliške običaje za slovo od zime in prihod pomladi.


Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih