DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
18.11.2019 - SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ - ŽIVLJENJE NI REZERVNI DEL

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč
Tretjo nedeljo v novembru sta Društvo prijateljev mladine Metlika in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Metlika letos že dvanajstič zapored organizirala svečanost v spomin na  preminule v prometnih nesrečah, ker nam ni vseeno ob nepričakovani in hudi nesreči, ki prizadene soljudi.
Z vsakoletno prireditvijo ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč povezujemo žrtve prometnih nesreč po vsem svetu, sporočamo, da so posledice prometnih nesreč nesprejemljive in z razgovori o tem ustvarjamo skupno preventivo na tem področju.
Našemu vabilu so se odzvali: župan in podžupanja občine Metlika, predstavniki SPV občine Metlika, člani Društva prijateljev mladine, predstavniki Policijske postaje,  Prostovoljnega gasilskega društva, OORK, ZŠAM Bele krajine, Zdravstvenega doma, društva Šola zdravja, svojci žrtev prometnih nesreč in številni drugi, ki čutijo z njimi. V kulturnem programu so nastopili učenci osnovne šole Metlika in glasbene šole Črnomelj.
O pomenu Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč so spregovorili: župan občine Metlika Darko Zevnik, predsednica občinskega SPV Vladimira Škof, pomočnik komandirja Policijske postaje Metlika, predsednik ZŠAM Bele krajine Branko Joh in predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc.
Kljub slabemu vremenu so zagorele simbolične svečke, ki so nemo govorile Na cesti nisi nikdar sam…

 
 

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih