DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
18.11.2019 - RAZSTAVA SPOMINI DEDKA MRAZA V POČASTITEV 65 - LETNICE DPM METLIKA

Razstava Spomini Dedka Mraza
v počastitev 65 – letnice Društva prijateljev mladine Metlika

 

V mesecu novembru, ko praznuje naša občina svoj praznik, je Društvo prijateljev mladine Metlika v preddverju Kulturnega doma Metlika pripravilo razstavo Spomini Dedka Mraza in z njo počastilo 65 let dela za otroke in z njimi v naši občini. Razstava je nastala v letu 2018, ob 70-letnici Dedka Mraza v Sloveniji in prvič predstavljena lansko leto v Mariboru. Tudi Društvo prijateljev mladine Metlika je sodelovalo z gradivom, v katerem je predstavilo na nekaj panojih spomine na svojega Dedka Mraza, ki ima v naši občini bogato, dolgoletno, neprekinjeno tradicijo. 

S kulturnim programom, ki ga je povezovala naša članica, novinarka  Vesna Žist, so otroci iz vrtca in osnovnošolci pričarali prihajajoči praznični čas. Kulturni dom je bil skoraj premajhen za vse obiskovalce. S svojim prihodom so nas počastili tudi: podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije Uroš Brezovšek, ki nam je v pozdravnem nagovoru ob jubileju čestital in  z izbranimi besedami pohvalil delovanje  našega društva, podpredsednica ZPMS mag. Pavla Peterle Udovič in generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna. Metliški župan Darko Zevnik se je v svojem nagovoru zahvalil DPM za pester program in uspešno delovanje našega društva.

Predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc je v svojem nagovoru o delu društva še posebej poudarila program Veselega decembra, enotno obdarovanje

otrok od enega leta starosti do vstopa v šolo in obisk Dedka Mraza s spremstvom. Kako pomembna je vloga Dedka Mraza in kako veseli smo, da nam zadnjih 20 let zapored prostovoljno osrečuje naše predšolske otroke v tej vlogi Janez Lah, upokojeni direktor ene od ljubljanskih knjižnic.
V kratkem pogovoru z njim, ki ga je vodila povezovalka programa, pa smo izvedeli, da je bil Janez Lah v vlogi dobrega moža tudi v Ljubljanskih vrtcih in to neverjetnih 50 let. Za njegovo dragoceno sodelovanje pri nas se mu je predsednica zahvalila s spominskim darilom.

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih