DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
28.10.2019 - JESENSKE AKTIVNOSTI
VESELO V TEDEN OTROKA V NAŠEM VRTCU

Društvo prijateljev mladine je v sodelovanju z otroškim vrtcem Metlika tudi letos pripravilo več presenečenj za naše predšolske otroke.
Že prvi dan smo skupaj organizirali  prireditev Veselo v Teden otroka. V goste smo povabili našega glasbenika  Miho Veseliča, ki je poskrbel za petje, ples in dobro voljo.
Podpredsednica DPM Metlika Vladka Škof  je vsaki skupini otrok, ki bodo šli naslednje leto v šolo, izročila bralni nahrbtnik, darilo Društva bralna značka Slovenije – ZPMS in jih spodbudila za izposojo ter branje knjig s starši, starimi starši, sestricami ali bratci.
V ta namen smo skupaj z Ljudsko knjižnico Metlika povabili otroke, ki se bodo vključili v predšolsko bralno značko, da si ogledajo prostore knjižnice. Tu so izvedeli, kako lahko postanejo člani, kako se izposojajo in berejo knjige, prisluhnili so pravljici in vsak izmed njih je prejel knjižno darilo: slikanico 7 nagajivih. Obljubili so, da jo bodo shranili v svoji knjižnici oziroma, da bo ta pri njih doma začela nastajati.
Občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pa jim je v Tednu otroka, ki je tudi Teden prometne varnosti, podaril štiri poganjavčke. Izročil jim jih je župan občine Darko Zevnik, ki jim je tudi čestital za Teden otroka in zaželel srečno vožnjo na novih vozilih.
Vzgojiteljice so poskrbele, da je bil to nepozaben teden, v katerem so otroci uživali, čeprav še premajhni, da bi povsem razumeli, da je geslo letošnjega Tedna otroka« Naše pravice«.
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih