DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
23.10.2019 - 38. EX TEMPORE IN RAZSTAVA V GRADCU
38. Ex tempore in razstava v Gradcu

Društvo prijateljev mladine Metlika je organiziralo že 38. Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine. Sponzorji letošnjega ex tempora so bili: Krajevna skupnost Gradac, Občina Metlika, Prostovoljno gasilsko društvo Gradac in podjetje Kip Kop d.o.o. Gradac.

Druženje in ustvarjanje 57 mladih slikarjev je potekalo v petek, 4. oktobra 2019 v krajevni skupnosti Gradac. Strokovno ga je vodilo 12 mentorjev z 11 osnovnih in 2 srednjih šol. Od teh sta bili ena osnovna in ena srednja šola iz Novega mesta. Tema Ex tempora NE BOJ SE ZA POMOČ MI BDIMO DAN IN NOČ, na katero so ustvarjali mladi likovniki, je povezana z letošnjim letom v Občini Metlika, ki poteka  v znamenju številnih pomembnih obletnic gasilstva na Slovenskem. Tudi Prostovoljno gasilsko društvo Gradac je v tem letu praznovalo svoj 130. jubilej.
V čudovitem jesenskem jutru so mladim likovnikom, njihovim mentorjem in drugim gostom zaželeli dobrodošlico predstavniki organizatorjev. Po uvodnih usmeritvah še skupinska fotografija in kmalu smo bili priča slikanju na prostem v različnih kotičkih tega slikovitega kraja.
22. oktobra smo ustvarjena dela postavili na ogled v Kulturnem domu Gradac. Na odprtju razstave je o njih zelo pohvalno spregovorila  mag. Natalija Kocjančič, višja pedagoška svetovalka na Zavodu RS za šolstvo, ki že vrsto let spremlja naš Ex tempore in ugotavlja kakovost nastalih likovnih del.
Predsednica DPM Metlika, Alenka Muc se je zahvalila vsem, ki so kakorkoli  pomagali pri pripravah in izvedbi te, celo v slovenskem prostoru, posebne, sedaj že tradicionalne likovne prireditve za mlade.
Razstava bo potovala po vseh sodelujočih šolah, nato pa bodo likovna dela dobila svoje stalno mesto v prostorih sponzorjev.

 
http://www.dpm-metlika.si/Upload/images/IMG_7362.JPG
 

Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih