DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
2.4.2019 - REGIJSKA ZAKLJUČNA PRIREDITEV EVŠ 2019

REGIJSKA  ZAKLJUČNA  PRIREDITEV EVŠ 2019 
 
V petek (15.marca) smo v metliškem kulturnem domu slovesno zaključili belokranjski regijski natečaj Evropa v šoli za šolsko leto 2018-2019.  
V Sloveniji letos obeležujemo 20. obletnico natečaja EVŠ in v Beli krajini smo izjemno ponosni in veseli, da v natečaju sodelujejo vse belokranjske osnovne in srednja šola, projekt pa uspešno koordinira DPM Metlika že vseh 20 let.
Letos je potekal natečaj Evropa v šoli pod naslovom SNEMIMO ROZA MODRA OČALA  Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante, ki je  povezan s 5. ciljem trajnostnega razvoja ENAKOST SPOLOV.
Na regijski nivo je prispelo 218 del, ki jih je ustvarilo 210 mladih ustvarjalcev ob pomoči 80 mentorjev, na šolskem nivoju pa so te številke še veliko večje.
 
Med deli, ki so jih na šolah izbrali za regijski nivo, sta ocenjevalni komisiji izbrali za državni nivo 54 literarnih, likovnih, video in fotografskih del. Katera se bodo uvrstila med najboljša v slovenskem merilu, pa bodo odločile komisije na državnem nivoju, nagrade pa bodo podeljene na državni zaključni prireditvi 10. maja v Ljubljani .
 
Društvo prijateljev mladine Metlika je pripravilo zelo dobro obiskano prireditev s kulturnim programom, razstavo likovnih in fotografskih del, ki so jih ustvarili mladi avtorji in podelitvijo priznanj. V kulturnem programu so se predstavili učenci sodelujočih šol
Prireditve se je udeležil minister za zunanje zadeve RS dr. Miro Cerar s svojimi sodelavci, predsednica ZPMS Darja Groznik, generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna, predsednica Nacionalnega odbora Evropa v šoli za Slovenijo Majda Struc, članica Nacionalnega odbora natečaja EVŠ z Ministrstva za zunanje zadeve, gospa Nataša Adlešič Barbo, podžupanja Občine Metlika Martina Legan, mladi avtorji s svojimi mentorji, ravnatelji belokranjskih šol, starši, stari starši in številni drugi gostje.
 
Udeleženci natečaja so prejeli priznanja za sodelovanje na regijskem nivoju, avtorji izbranih del za državni nivo pa za sodelovanje na državnem nivoju, mentorji, ki so sodelovali na regijskem nivoju natečaja so prejeli priznanja za mentorsko delo.
Po kulturnem programu so vsi udeleženci natečaja  prejeli še simbolični promocijski material evropskih institucij, Urada za komuniciranje, Kolpe d.d. in dežnike, ki jih je podarilo Ministrstvo za zunanje zadeve za zaščito pred različnim nevšečnostim.
Upamo, da se bomo lahko tako, kot vsa leta doslej, veselili tudi državnih nagrad za naše mlade ustvarjalce, kar bo za gotovo tudi spodbuda za nadaljnje sodelovanje v natečaju.
 
 
Koordinatorica EVŠ za Belo krajino: V.Škof
                                                       
 

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih