DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
15.3.2019 - 29. OBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT
Občinski otroški parlament
 
V sejni sobi se je zbralo 17 izvoljenih delegatov iz OŠ Metlika in OŠ Podzemelj z mentoricama Barbaro Forstner in Petro Orož na 29. občinskem otroškem parlamentu.
Poleg njih so bili prisotni še: župan Darko Zevnik, Vladka Škof - podpredsednica DPM Metlika, Jagoda Car - tajnica DPM, Željka Janjac - ravnateljica OŠ Metlika, Stanislav Vlašič - ravnatelj OŠ Podzemelj, upokojena učiteljica in spremljevalka delegatov na prvi državni otroški parlament v Ljubljano, Anica Kopinič, Marjetka Pezdirc – Zavod za kulturo, šport, turizem in delo z mladimi ter strokovna delavka za družbene dejavnosti, Mateja Simonič.
Tema letošnjega otroškega parlamenta je bila Šolstvo in šolski sistem, prva, o kateri so na otroških parlamentih razpravljali dve leti.
Prisotne sta pozdravila in nagovorila župan Občine Metlika Darko Zevnik in podpredsednica Društva prijateljev mladine Metlika Vladka Škof.
Mladi parlamentarci so presenetili s svojimi samozavestnimi nastopi, zrelim, tudi kritičnim razmišljanjem, odprtostjo razprave, retoričnimi sposobnostmi in številnimi predlogi, povezanimi z odnosi v šoli, učnimi vsebinami, metodami in načini poučevanja/učenja ter šoli za življenje.  
Za delegata na regijskem otroškem parlamentu, ki bo 19.marca 2019, v Novem mestu, sta bila izvoljena:  Nina Košele iz OŠ Metlika in Tristan Špingler iz OŠ Podzemelj.
 
Organizator dogodka je bilo Društvo prijateljev mladine Metlika.

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih