DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
16.3.2018 - REGIJSKA PRIREDITEV EVŠ 2018

Razstava in podelitev priznanj
  
DPM Metlika je koordinator natečaja EVŠ za Belo krajino, odkar se je le ta začel v Sloveniji, to je 19. leto zapored. V letošnjem natečaju na temo DEDIŠČINA OKOLI NAS: KJER PRETEKLOST SREČA PRIHODNOST so sodelovale domala vse belokranjske osnovne šole s podružnicami, šola s PP in SŠ - gimnazija Črnomelj. Ustvarjali so na literarnem, likovnem, foto in video področju. Za regijski nivo so na šolah izbrali 226 del, ki jih je ustvarilo 224 avtorjev, s katerimi je delalo 77 mentorjev, na šolskem nivoju pa še veliko več. Med prispelimi deli je bilo izbranih 53 del (55 avtorjev) za državni nivo.
15. marca je bila v OŠ Loka Črnomelj belokranjska regijska zaključna prireditev, kjer so pripravili  razstavo likovnih in fotografskih del, nastalih v natečaju in igriv kulturni program. V njem so se predstavili učenci vseh osnovnih šol, vključenih v natečaj. Vsem mladim avtorjem so podelili priznanja in čestitali za sodelovanje na regijskem nivoju poleg koordinatorice natečaja za Belo krajino, Vladimire Škof še posebni gostje Majda Struc - predsednica Nacionalnega odbora natečaja Evropa v šoli za Slovenijo, Breda Krašna - generalna sekretarka ZPMS, Mitja Simič - vodja Zavoda za varstvo kulturne dediščine Novo mesto in Alenka Muc, predsednica DPM Metlika..
Hvaležni smo vsem, ki so nam kakorkoli pomagali pri izvajanju natečaja EVŠ, še posebej Uradu vlade RS za komuniciranje, Hiši EU, Europa direkt center Novo mesto, NO EVŠ – ZPMS, Občini Črnomelj in OŠ Loka Črnomelj.
Pripravila  Koordinatorica EVŠ za Belo krajino: V.Škof<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih