DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
22.2.2018 - 28. OBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT V METLIKI

28. Občinski otroški parlament v Metliki

V sejni sobi Občine Metlika so se zbrali mladi delegati iz OŠ Metlika in OŠ Podzemelj s svojima mentorjema. Tema letošnjega otroškega parlamenta je Šolstvo in šolski sistem, zato so se mladim tokrat pridružili, poleg predstavnikov organizatorja - DPM Metlika in Občine Metlika, tudi ravnatelja obeh osnovnih šol, upokojene učiteljice, aktivne članice DPM.   
Najprej sta jih nagovorila župan Občine Metlika Darko Zevnik in podpredsednica Društva prijateljev mladine Metlika Vladka Škof. Izvolili so delovno predsedstvo: predsednika in dva člana, zapisnikarico in overitelja. Sledila je živahna razprava o letošnji temi, ki so jo razčlenili na štiri vsebinske sklope: Odnosi v šoli; Učne vsebine; Metode in načini poučevanja/učenja in Šola za življenje.
Delegati so presenetili s svojimi samozavestnimi nastopi, zrelim razmišljanjem in retoričnimi sposobnostmi. Razpravo so zaključili s sklepi in predlogi, ki jih bodo predstavili na regijskem posvetu v Novem mestu. Delegati so bili odločni, da bodo letos prešli "iz debate v akcijo" in poskušali svoje predloge uresničiti, saj bodo letos prvič v zgodovini OP izbrano temo obravnavali dve leti. Ob koncu so izvolili še dva predstavnika za regijski posvet na 28. NOP, ki bo v Novem mestu.

Društvo prijateljev mladine Metlika


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih