DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
20.11.2017 - V POKLON ŽIVLJENJU
V POKLON ŽIVLJENJU

Društvo prijateljev mladine Metlika je v nedeljo, 19.novembra 2017, že deseto leto sodelovalo pri organizaciji svečanosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, tokrat pod geslom V poklon življenju. To je dan, ko se spominjamo vseh mrtvih in poškodovanih v prometnih nesrečah, ko poskušamo občutiti bolečine in trpljenje njihovih svojcev, prijateljev in znancev, ki se jim je zaradi izgube ljubljene osebe čez noč sesuje življenje, ko se vprašamo, ali smo storili dovolj, da bi se izboljšala prometna varnost in  zmanjšal davek na naših cestah?
Zbranim so spregovorili: župan Občine Metlika Darko Zevnik, predsednica občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Vladimira Škof, predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc, namestnik komandirja PP Borut Nemanič, predstavnik ZŠAM Bele krajine, Branko Joh.
V kulturnem programu pa so sodelovali učenci OŠ Metlika, OŠ Podzemelj, dijak srednje šole in učenci belokranjske glasbene šole, program je povezovala študentka Pedagoške fakultete Lucija Ovniček.
Prižgane svečke so ob zvokih nežne glasbe nemo govorile o dragocenosti človeških življenj, o neizbrisni bolečini  svojcev, o neizmerljivih posledicah prometnih nesreč ter o naši nalogi, zavezi  in obvezi, da bi dosegli vizijo NIČ mrtvih in težko ranjenih na naših cestah.
 
Zapisala v imenu organizatorjev                                                                                            
Vladimira Škof
 

<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih