DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
18.10.2017 - JUBILEJNI 20. PROMETNI KVIZ NA CESTI NIKDAR NISI SAM
JUBILEJNI  20. PROMETNI KVIZ  NA CESTI NIKDAR NISI SAM

Prometni kviz Na cesti nikdar nisi sam je Društvo prijateljev mladine Metlika pred 20. leti prvič vključilo v program Tedna otroka, ki je v Sloveniji od 1990. tudi Teden prometne varnosti. K sodelovanju je pritegnilo Osnovno šolo Metlika in Podzemelj ter Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika, Policijsko postajo Metlika in Zvezo šoferjev in avtomehanikov Bele krajine.
V poznavanju prometnih pravil in predpisov so se pomerili prva leta učenci 5., zadnja leta pa učenci 6. razreda. Letos so tekmovale štiri tričlanske ekipe. Tekmovanje je spremljalo okoli 200 učencev iz 5. in 6. razreda naših osnovnih šol. V spremljajočem kulturnem programu so nastopali učenci obeh osnovnih in naše glasbene šole.
Ob 20. jubileju kviza je zbrane nagovorila predsednica SPV Občine Metlika, Vladimira Škof, organizatorjem in vsem sodelavcem kviza v 20.letih  pa sta  čestitala in se zahvalila podžupanja Občine Metlika Anica Kopinič in predstavnik AVP RS Matjaž Keržan.
Tekmovalce sta zelo dobro pripravili mentorici Jasmina Štampfelj iz OŠ Metlika in Marina Vorkapič iz OŠ Podzemelj. Najboljša je bila ekipa OŠ Podzemelj, ki je odgovorila pravilno na vsa vprašanja, za njo so se zvrstile ekipe 6. b, 6.a in 6.c razreda OŠ Metlika.
Sodelavci AVP RS so ob tej priložnosti na igrišču pred kulturnim domom demonstrirali Vidka, to je šotor, v katerem so nazorno prikazali vidljivost  pešca, opremljenega z odsevnimi telesi ali brez njih, preizkušali so tudi svojo težo ob naletu pri različnih hitrostih.                         Želimo si le, da bi tudi izkušnje tega dne prispevale k varnosti in prometni kulturi na naših cestah.

DPM Metlika

 
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih