DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
21.7.2017 - IZMENJAVA 2017 - TEDEN PRIJATELJSTVA
TEDEN PRIJATELJSTVA
 
Tri pobratene občine iz treh držav: Ronchi iz Italije, Wagna iz Avstrije in Metlika razvijajo in utrjujejo prijateljske vezi že skoraj pet desetletij. Povezujejo se in sodelujejo na različnih področjih, med katerimi je eno najlepših in vsebinsko najbogatejših izmenjava otrok iz  vseh treh občin. Vsako leto je gostiteljica ena izmed občin. Osemdnevni program za goste in gostitelje pa pripravi in izvaja Društvo prijateljev mladine Metlika v sodelovanju z družinami gostiteljicami in njihovimi otroki, ki so ali pa bodo v naslednjih letih letovali v drugih dveh občinah.
Letos je bila gostiteljica že 46. izmenjave Občina Metlika, kjer se je zbralo pred občinsko hišo drugo julijsko soboto 11 otrok iz Wagne, 10 iz Ronk s štirimi spremljevalkami in 16 otrok, gostiteljev iz dvanajstih metliških družin z dvema spremljevalkama. Gostje so bivali pri družinah in se vsak dan družili ob bogatem programu, ki smo ga organizirali in uresničevali z aktivnim sodelovanjem in pomočjo staršev ter njihovih otrok. Vsi so se izjemno potrudili, da so se gostje dobro počutili, kar se je potrdilo po enem tednu na zaključnem srečanju pred gasilskim domom. Poleg organizatorjev, staršev in otrok so se ga udeležile delegacije vseh treh občin in je ob prijetnem druženju trajalo pozno v noč. Naslednje jutro pa zopet objemi in solze ob slovesu izpred občinske hiše.
Skozi bogat program so gostje obiskali župana, TIC Metlika in spoznavali naše starodavno mesto z bližnjo okolico, Belo krajino z njenimi zanimivostmi in spominskimi obeležji ter del Slovenije z našo prestolnico Ljubljano, kjer so se povzpeli na grad, si ogledali stari del mesta in uživali v hiši iluzij. Kopali so se v Kolpi in Čateških Toplicah, se preizkusili v adrenalinskem parku v Podzemlju, na raftingu v Radencih in se pomerili v športnih igrah. V Hiši dobrega kruha so z Mojco Kramarič spekli vsak svojo pogačo, v edinem slovenskem muzeju narodnih vezenin pri Cvitkovičevih izdelovali pisanice, si ogledali izdelavo lanenega platna, obiskali Šokčev dvor in se sprehodili po čebelarski učni poti belokranjskega čebelarskega društva, obiskali so belokranjski muzej in si za spomin izdelali metliški grb, ogledali so si otroški vrtec in zaplesali v njihovi telovadnici. Nekateri so po napornem dnevu še zbrali moči in se pridružili Tednu kulture na placu, ki je prav v tem tednu potekal na Partizanskem trgu.
To je bil poseben, čudovit teden prijetnega druženja, spoznavanja naše ožje in širše domovine, zabave, sprostitve, medsebojnega spoznavanja, ohranjanja in utrjevanja našega prijateljstva, ki ga prenašamo iz generacije v generacijo.
Za tako bogat in doživet teden smo hvaležni vsem, ki ste pomagali pri uresničevanju programa, vsem, ki ste se odzvali na naše prošnje za aktivno sodelovanje, za prijazne sprejeme, kamor koli smo prišli, za darila, številne popuste, predvsem pa našima spremljevalkama in družinam gostiteljicam, ki so vseskozi sodelovale z razumevanjem in dobro voljo
 
 
                                                                       Občina Metlika in Društvo prijateljev mladine Metlika
                                                                                 


 
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih