DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
14.4.2017 - OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE V OBČINI METLIKA
OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE V OBČINI METLIKA

Društvo prijateljev mladine Metlika v sodelovanju z Otroškim vrtcem, Ljudsko knjižnico in osnovnimi šolami iz naše občine sistematično spodbuja več in boljše branje naše mladine od predšolskega obdobja naprej. Tudi letos smo, poleg različnih akcij, skupaj pripravili zaključek tekmovanja za bralno značko.
V Občini Metlika je letos bralo za bralno značko skoraj tri četrtine osnovnošolcev; imamo 27 zlatih bralcev, kar je  57,5 % vseh devetošolcev, in vsi otroci, ki so zadnje leto pred šolo obiskovali otroški vrtec so osvojili predšolsko bralno značko. Tem se je pridružila še mlada bralka, ki ne obiskuje vrtca.
Vsi, ki so osvojili bralno značko, so prejeli priznanja, zlati bralci pa še spominska priznanja,  knjižne nagrade Društva bralna značka Slovenije – ZPMS in izlet v Gardaland, ki jim ga podarja naše društvo. Poleg tega smo zanje povabili v goste pesnika, pisatelja, igralca, dramatika in prevajalca Andreja Rozmana Rozo, ki so mu z zanimanjem prisluhnili. Za otroke, ki so osvojili predšolsko bralno značko in bralce iz 1. in 2. razredov pa slovensko pevko, avtorico, izvajalko predstav in koncertov, Melito Osojnik, ki je zanje pripravila imenitno predstavo Marko skače.
Hvaležni smo vsem, ki nam pri tem pomagate. 

Pripravila  Vladka Škof
 
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih