DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
10.4.2017 - V BELI KRAJINI SMO ZAKLJUČILI NATEČAJ EVROPA V ŠOLI
V BELI KRAJINI  SMO ZAKLJUČILI NATEČAJ EVROPA V ŠOLI
 
Društvo prijateljev mladine Metlika je letos že osemnajstič koordinator natečaja Evropa v šoli za belokranjsko regijo, ki je potekal na temo SVET, V KATEREM ŽELIM ŽIVETI. Sodelovale so vse belokranjske osnovne šole in naša edina srednja šola Gimnazija Črnomelj. Odziv je bil največji doslej. Na regijski nivo smo prejeli 251 del z literarnega, likovnega, fotografskega in video področja, ki jih je ustvarilo 236 avtorjev ob pomoči 77 mentorjev.
Komisiji DPM Metlika za izbor del, sta izbrali z različnih področij 61 del 64-ih avtorjev, ki so se uvrstila na državni nivo. Mladi avtorji se že veselijo izleta v Ljubljano, na državno zaključno prireditev.
Regijska zaključna prireditev z razstavo likovnih in fotografskih del je bila v športni dvorani OŠ Mirana J. Črnomelj, ki je bila letos tudi gostitelj prireditve. V bogatem kulturnem programu so sodelovali učenci vseh sodelujočih šol. 
Na zelo dobro obiskani prireditvi so nagovorili in s koordinatorico natečaja EVŠ, Vladimiro Škof podelili priznanja ter promocijsko gradivo za sodelovanje na regijskem in državnem nivoju: predsednica ZPMS Darja Groznik, predsednica NO EVŠ in podpredsednica ZPMS Majda Struc, članica NO iz Ministrstva za zunanje zadeve Nataša Adlešič Barba, predsednica DPM Metlika, Alenka Muc, županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in ravnatelj šole, gostiteljice Boris Mužar.
 
Pripravila koordinatorica EVŠ za Belo krajino: Vladka.Škof
                                                                       
                                                                      
 
 


<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih