DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
8.8.2014 - Dogajanja DPM Metlika skozi letošnje leto
Leto 2014 se je prevesilo v drugo polovico in z veseljem ugotavljamo, da smo tudi z vašo podporo in aktivnim sodelovanjem v posameznih akcijah ob pomoči sponzorjev, donatorjev in simpatizerjev našega društva uspeli uresničevati naloge iz našega programa.

Izvedli smo občinski otroški parlament, program zimskih počitnic, pustovanje v Gradacu in Metliki z bogatim srečelovom, pripravili smo razstavo likovnih in fotografskih del ob podelitvi regijskih priznanj natečaja Evropa v šoli - vsi avtorji izbranih del za državni nivo so se udeležili zaključne prireditve v Pionirskem domu v Ljubljani.

Tudi letos lahko pohvalimo otroke, učence in mentorje bralne značke v otroškem vrtcu in osnovnih šolah ter visok odstotek zlatih bralcev v naši občini, ki smo jih letos že 20. leto nagradili z izletom v Gardaland. Sodelovali smo pri organizaciji štirih zaključnih prireditev s povabljenimi gosti in podelitvijo priznanj za predšolsko in šolsko bralno značko in pri izvedbi zaključne prireditve bralnega kluba v Srednji šoli Metlika.

V začetku julija smo v dogovoru z Občino pripravili in izvedli ob sodelovanju staršev bogat program izmenjave otrok iz pobratenih občin Ronchi, Wagna in Metlika.

Organizirali smo brezplačne filmske predstave, ustvarjalne delavnice, različne izlete. Ob pomoči ZPMS in še posebej ZPM Moste Polje smo veliko časa namenili humanitarni dejavnosti (projekt Botrstvo v Sloveniji, različne humanitarne akcije, štipendije za srednješolce, materialna pomoč, svetovanje in iskanje rešitev za družine v stiski, brezplačna letovanja ipd.).

V drugi polovici leta se bomo poleg številnih ustaljenih nalog iz našega programa še posebej posvetili 60-letnici našega društva in 33. Ex temporu mladih likovnikov Bele krajine.
 
DPM Metlika
 

 
Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih