DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE METLIKA
Sedež društva: Partizanski trg 4, 8330 Metlika 

Telefon: +386 7 3060 360 
Mobilni tel.: 051 339 559 

E-pošta: dprm.metlika@gmail.com
Spletna stran: www.dpm-metlika.si 

Davčna številka: 61144550 
TRR: 02994-0253400140
 
 
27.5.2014 - ZAKLJUČNA PRIREDITEV EVŠ V LJUBLJANI
V BELO KRAJINO KAR DEVET DRŽAVNIH NAGRAD
 
V jubilejnem, 15. regijskem natečaju Evropa v šoli, ki je v šolskem letu 2013/2014 potekal na temo MLADI SPOROČAMO ODRASLIM, so sodelovale prav vse belokranjske osnovne šole, obe srednji šoli in dijaški dom Črnomelj. Na regijski nivo smo v Društvu prijateljev mladine Metlika prejeli skupaj 173 del z likovnega, literarnega, fotografskega in video področja, ki jih je ustvarilo 179 učencev in dijakov ob pomoči 49 mentorjev.
Komisije so med prispelimi deli izbrale za državni nivo 53 del, ki jih ustvarilo 59 avtorjev.
Društvo prijateljev mladine je organiziralo v Metliki ob sodelovanju s šolami regijsko zaključno prireditev s kulturnim programom, v katerem so se predstavili učenci in dijaki iz sodelujočih šol in razstavo likovnih ter fotografskih del.
Župan Občine Metlika Darko Zevnik, predsednica DPM Metlika Alenka Muc, predsednica in člani Nacionalnega  odbora EVŠ za Slovenijo so podelili udeležencem regijskega natečaja in njihovim mentorjem regijska priznanja. Avtorji najboljših izbranih del za državni nivo pa so poleg tega prejeli tudi priznanja za sodelovanje na državni ravni in se udeležili še nacionalne zaključne prireditve natečaja Evropa v šoli, v Ljubljani.
Čestitamo 11 učencem in dijakom, ki so na tej slovesnosti prejeli državne nagrade za 9 ustvarjenih del in sicer:
1. nagrada: Sabina Šavorn, OŠ Metlika - za likovno delo- 2. triada;
2. nagrada: Sara Hutar, OŠ Loka Črnomelj - za likovno delo-3. triada;  Bonino Englaro, SŠ Metlika za fotografijo delo in skupina iz SŠ Metlika: Nejc Novak, Žiga Perko in Bonino Englaro-za video;
3. nagrada: Urška Ana Horvat, OŠ Vinica - za likovno delo-2.triada;  Luka Kuzma, SŠ Črnomelj-za likovno delo;  Katarina Gršič, OŠ Metlika - za fotografsko delo-3.triada  ter učenki Nina Kočevar in Adrijana Čuturič, OŠ Loka Črnomelj - za video-3.triada.
Posebna nagrada: Aleš Erčulj, PPVI Milke Š. Nataše Črnomelj - za likovno delo.
 
Želimo si, da bi bila njihova razmišljanja in njihovi izdelki nov kamenček v mozaiku prizadevanj za boljše počutje in bogatejše življenje v našem ožjem in širšem evropskem prostoru.                                                                   
                                                                             
  Koordinatorica EVŠ za Belo krajino: Vladimira Škof
 
                                                                        
Slike
<- Nazaj na novice
 
  domov | kontakt | prijava | o avtorjih